Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο



Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) Πελοποννήσου για εκπαιδευτικούς - μέλη της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση: «Μετά την περσινή επιτυχία και τις μοναδικές στιγμές που βιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες, προχωράμε στη διοργάνωσή του από την Τετάρτη το μεσημέρι 15 έως και το Σάββατο το μεσημέρι 18 Απριλίου 2015.
Σ’ αυτό θα συμμετέχουν 150 εκπαιδευτικοί και θα φιλοξενηθεί και πάλι στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο, στα 1400 μ. Η οργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη στήριξη των τοπικών συλλόγων, φορέων και πολλών ομάδων της Μεσσηνίας.
Το Σχολείο της Φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες μέσα από βιωματικές εμπειρίες που αξιοποιούν τα θρησκευτικά, λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια εργαστήρια θα συμμετέχουν, με βάση και τα ενδιαφέροντά τους, τα οποία θα γίνονται παράλληλα. Το Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης οργανώνεται σε εθελοντική βάση από όλους όσοι συμμετέχουν γι’ αυτό και η στήριξή σας θα είναι καθοριστική, για να μπορέσει να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για την περιοχή και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Αιτήσεις συμμετοχής από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου. Θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, γιατί το ενδιαφέρον είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλο. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου